Union Square North Pavilion

About This Project

Union Square North Pavilion

New York, NY
Stuart-Lynn Company worked with Architecture Research Office (ARO), The NYC Department of Parks and Recreation and the Union Square Partnership on a comprehensive historic rehabilitation and renovation of the North Pavilion of Union Square Park. The rehabilitated pavilion houses new offices on a lower level for Parks Department personnel who service the park as well as a new restaurant concession. The upper level has been designed to accommodate a seasonal open-air restaurant, The Pavilion. Offseason, the space will be used for community events. A new stair connects the building to the plaza. Damaged structural elements, including the structure’s limestone columns, were repaired and the clay tile roof was rebuilt. A new elevator made the building accessible for people with disabilities. The existing comfort station was rebuilt with translucent walls made of eco-resin and steel slats. The project has been approved by the Art Commission and supported by the local community board. It opened to the public in 2014.

Size: 8,000 sf
Completion: 2010
Architect: Architecture Research Office (ARO)
Engineer: Robert Silman Associates